Dit mag je zeker niet missen - tijdens je bezoek aan het Land van de Peel!

Ga op avontuur in het Land van de Peel en ontdek eeuwenoude kastelen en indrukwekkende fossielen, zoek naar kabouters in het bos, beleef hoe het was om honderd jaar geleden boer(in) te zijn, voel de modder tussen je tenen op het blote voetenpad en sluit de dag af met smakelijke pannenkoeken. Met deze tips wordt jouw zomer een groot avontuur!

Ga op reis door de Peel

Met het gratis Peelpaspoort reis je naar de leukste kidsproof locaties en activiteiten in de Peel. Net als bij een echt paspoort krijg je op iedere bestemming een stempel. Bij bezoek en op vertoon van het paspoort krijg je zo op iedere locatie een leuke verrassing. Haal je paspoort op bij een van de deelnemende locaties of bij een van de toeristenbureaus in het Land van de Peel en ga op reis!

Meer informatie
Op pad met het Peelpaspoort in het Land van de Peel

Kijk je ogen uit in de leukste kidsproof musea

Laat je zintuigen prikkelen in de musea in het Land van de Peel. Van avontuurlijke speurtochten en uitdagende interactieve spellen tot het boerenleven van toen en eeuwenoude mysterieuze kastelen waar de geschiedenis tot leven komt. Een museumbezoek was nog nooit zo indrukwekkend!

Ga terug naar de vorige eeuw en doe boodschappen in het EDAH-museum in Helmond. Een unieke beleving met de nostalgische winkeltjes van toen en de ontwikkeling van de moderne supermarkt.

Maak een interactieve tijdreis door de geschiedenis van de computer. In het HomeComputerMuseum in Helmond beleef je veel gameplezier! Je ontdekt er verschillende computers door middel van kamers die geheel aangekleed zijn in de stijl van de desbetreffende tijd.

Edah Museum in Helmond

Top 3 musea voor kids - in het Land van de Peel

Avontuurlijke routes voor waaghalzen

Ga jij op zoek naar het kaboutervolk? Je vindt ze namelijk overal in de Peel! Ga op avontuur in Nationaal Park De Groote Peel en volg de kabouterpaaltjes vanaf Buitencentrum de Pelen. Tegen een kleine vergoeding krijgen kleine wandelaars een knapzakje mee met wat lekkers en leuke opdrachten. 

Tijdens de speurtochten voor alle leeftijden kom je onderweg ook allerlei kabouters tegen in het Walsbergse bos in Deurne. En ook in Kabouterbos Bakel zitten ze overal verstopt. Ze voelen zich echt thuis in de Peel. Neem een kijkje in het kabouterklushuis en hoor ze langs de route naar je fluiten.

Ontdek nóg meer leuke kinderroutes

Top 3 routes voor kids - in het Land van de Peel

Klimmen, klauteren en springen in de buitenlucht

Trek je makkelijke speelpakje aan en leef je uit in een van de vele speeltuinen van de Peel!

In Natuurspeeltuin Zandbos in Deurne zijn uitdagende en leerzame speeltoestellen te vinden. En voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de ontdekkingstocht Expiditie Zandbos met een routekaart en leuke opdrachten.

Buitenspelen is voor alle leeftijden! Met maar liefst 25 speeltoestellen ben je een hele dag zoet bij Speeltuin Prinses Irene in Someren-Eind. Breng er ook een bezoekje aan het dierenpark met hertjes, geitjes en kippen.

Bij speeltuin Leonardus vind je naast speeltoestellen ook veel waterpret op de waterspeelplaats. Zit het weer een beetje tegen? Dan speel je lekker droog verder in de overdekte bouwstoep met houten bouwstenen.

Ontdek meer speeltuinen in de Peel
Spelen in de Peel

Stroop of poedersuiker

Na een hele dag ravotten en plezier mag je je laten verwennen met de lekkerste pannenkoeken of poffertjes. Bij deze kidsproof restaurants beleef je ook nog eens een leuk avontuur!

Bij Herberghe de Coeckepanne vliegen de pannenkoeken je bijna om de oren! Rechtstreeks vanuit de pan op je bord. Eet jij ‘m het liefst met appel, kersen of poedersuiker? Word verwend met de lekkerste pannenkoeken bij Herberghe de Coeckepanne. Met je Peelpaspoort op zak ontvang je hier een leuke Streuf-tas.

In een oude kloosterboederij vind je restaurant De Brabantse Kluis waar je heerlijk kunt smullen van allerlei lekkers zoals poffertjes. En met een rugzakje vol lekkers wandel je vanuit het restaurant de biggetjesroute, kom je onderweg van alles te weten over de natuur en kun je knuffelen met koeien en kalfjes. Op vertoon van je Peelpaspoort ontvang je bij de bar een mini flipperkast.

Kalfjes aaien, brabantse Kluis

Nog meer kidsproof restaurants - Smullen met het hele gezin!

Onder de pannen

Ook op regenachtige dagen is er genoeg te doen in het Land van de Peel. Ravot bij overdekte speeltuinen zoals Billy Barn en Kidsplaza in Helmond. Spring je rot op de trampolines bij We-Jump in Helmond. Maar ook een bezoek aan een van de vele musea is een aanrader.

Meer slecht weer uitjes