Dit mag je zeker niet missen - in de herfstvakantie

Langzaam wordt het buiten een beetje kouder en tovert de herfst de natuur om in een spectaculair kleurenfestijn. Maar binnen zitten hoeft zeker niet, want nu is dé tijd om een frisse neus te halen! Ga naar buiten en zoek alle kaboutervolken in de Peel, beleef hoe het was om honderd jaar geleden boer(in) te zijn en ga op speurtocht in eeuwenoude kastelen. Met deze tips wordt de herfstvakantie een groot avontuur!

Pompoendagen Asten

Beleef tijdens de Pompoendagen in Asten van 19 t/m 27 oktober magische momenten als prins en prinses. Geniet bij Museum Klok & Peel van prachtige pompoencreaties en loop mee met de Halloweenoptocht. Ook in het centrum van Asten is veel te beleven. Laat je schminken als prins en prinses of doe mee met verschillende knutselactiviteiten in winkelcentrum Midas. Geniet van voorleesverhalen en een voorstelling van Paul van Loon in de bibliotheek en doe mee met workshops in 't Kwartier.

 

Bekijk het programma
Pompoenfestijn Asten

Nog meer leuke activiteiten

Ga op ontdekking in de leukste musea

Van avontuurlijke speurtochten en uitdagende interactieve spellen tot het boerenleven van toen en eeuwenoude mysterieuze kastelen waar de geschiedenis tot leven komt. Een museumbezoek was nog nooit zo indrukwekkend!

Gezin bij KAsteel Helmond

De leukste kidsproof musea

Samen een frisse neus halen

Voel de gekleurde blaadjes onder je schoenen kraken, spot bijzondere paddenstoelen langs de wandelpaden en ga op zoek naar alle kaboutervolken van de Peel. Met deze wandelingen geniet je met het hele gezin volop van het prachtige herfstseizoen!

Nog meer kinderroutes
Kinderroute in het Zandbos Deurne

De leukste buitenactiviteiten

Overdekt spelen

Zit het weer een beetje tegen tijdens de herfstvakantie? Ook op regenachtige dagen is er genoeg te beleven voor kinderen in het Land van de Peel. Thuisblijven en binnen zitten hoef je dus zeker niet! 

Bij de Billy Barn aan de Brandevoortse Hoeve in Helmond kunnen kinderen uren vertoeven in de speelschuur terwijl jij geniet van een bord verse pompoensoep in het restaurant. 

Kidsplaza in Helmond is een indoor speelparadijs voor een middag vol plezier. Het beschikt over een groot klimtoestel, een safaririt en een horecagelegenheid waar ook de ouders kunnen genieten. 

Een leuke activiteit waar je menig kind én tiener blij mee zal maken is We-Jump in Helmond. Oefen de flikflak, spring zo hoog je kan en duik in een zee van schuimblokken.  Een actief dagje uit voor kleine, grote, beginnende en gevorderde springers! 

Spelen op indoor trampolines bij We Jump in Helmond

Stroop of poedersuiker

Na een hele dag ravotten en plezier mag je je laten verwennen met de lekkerste pannenkoeken of poffertjes. Bij deze kidsproof restaurants beleef je ook nog eens een leuk avontuur!

Bij Herberghe de Coeckepanne vliegen de pannenkoeken je bijna om de oren! Rechtstreeks vanuit de pan op je bord. Eet jij ‘m het liefst met appel, kersen of poedersuiker? Word verwend met de lekkerste pannenkoeken bij Herberghe de Coeckepanne.

In een oude kloosterboederij vind je restaurant De Brabantse Kluis waar je heerlijk kunt smullen van allerlei lekkers zoals poffertjes. En met een rugzakje vol lekkers wandel je vanuit het restaurant de biggetjesroute, kom je onderweg van alles te weten over de natuur en kun je knuffelen met koeien en kalfjes.

Smullen met het hele gezin - kidsproof restaurants