Stadsbrouwerij De Deftige Aap
Stadsbrouwerij de Deftige Aap onderscheidt zich op opvallend veel vlakken. De historie van het monumentale pand (uit 1550!!) maakt een bezoek al meer dan waard, terwijl bourgondische genieters komen voor prijswinnende biertjes die tot de beste van Brabant behoren. De Gouden Ster voor toegankelijkheid toont de ultieme, drempelloze gastvrijheid. En als ‘Groenste horecabedrijf van Helmond’ zit het qua duurzaamheid ook volledig snor. Kom genieten én ontdek met eigen ogen hoe hier niet enkel heerlijke biertjes worden gebrouwen, maar ook rum, gin, jenever, whisky en diverse likeuren worden gestookt of gedistilleerd.
‘Je doet het goed, of je doet het niet’
Een motto dat in alles lijkt doorgevoerd. Je…
Stadsbrouwerij de Deftige Aap onderscheidt zich op opvallend veel vlakken. De historie van het monumentale pand (uit 1550!!) maakt een bezoek al meer dan waard, terwijl bourgondische genieters komen voor prijswinnende biertjes die tot de beste van Brabant behoren. De Gouden Ster voor toegankelijkheid toont de ultieme, drempelloze gastvrijheid. En als ‘Groenste horecabedrijf van Helmond’ zit het qua duurzaamheid ook volledig snor. Kom genieten én ontdek met eigen ogen hoe hier niet enkel heerlijke biertjes worden gebrouwen, maar ook rum, gin, jenever, whisky en diverse likeuren worden gestookt of gedistilleerd.
‘Je doet het goed, of je doet het niet’
Een motto dat in alles lijkt doorgevoerd. Je geniet hier net zo goed van ambachtelijke producten tegen een toegankelijke prijs – een top driegangenmenu voor slechts 42 euro bijvoorbeeld – als dat je je vergaapt aan de pracht van het pand en de inrichting. Waar zit je aan een bar gemaakt van een oude treinwagon, met open keuken en zicht op de middeleeuwse houten kap? Geopend voor zowel lunch, borrel als diner – ook op maandag! – wordt vooral de vriendelijkheid van het personeel geroemd: “Het eten was perfect, de bediening was spot on, een kok die niet bang is de zaak in te lopen… […] Ik loop al bijna 20 jaar als professional rond in de horeca, maar dit ben ik maar een enkele keer eerder tegengekomen.”
Hoog niveau, lage drempel
Tekenend hoe een ruim 200 jaar oud jeneverrecept (van stokerij Wesselman) hier weer wordt geproduceerd. Alles wat je eet, drinkt of beleeft ademt authenticiteit. Zelfs op weg naar het kleinste kamertje, gezien deze enthousiaste reactie in het gastenboek: “Omdat je het pand echt moet zien, moet je zeker even naar het toilet gaan :-)” Een verkenning van het pand is sowieso een aanrader: voorbij de keuken wordt met veel zorg en aandacht gewerkt aan dubbels, tripels, bockbier en tal van nieuwe brouwsels.
Openingstijden
- Elke maandag gesloten
- Elke dinsdag 12.00 - 22.00 uur
- Elke woensdag 12.00 - 22.00 uur
- Elke donderdag 12.00 - 22.00 uur
- Elke vrijdag 12.00 - 23.00 uur
- Elke zaterdag 11.00 - 23.00 uur
- Elke zondag 12.00 - 21.00 uur
- 12:00 – 16:00 Lunch
17:00 – 21:00 Diner
12:00 – 22:00 Borrel
Kenmerken
Reviews
Lees de ervaringen van bezoekers
Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.
Bekijk alle reviews op tripadvisor