Van de kenmerkende kubuswoningen in Helmond, het landschap dat Vincent van Gogh inspireerde tot aan het beroemde 'Tuinpad van mijn vader'. Beleef Kunst en cultuur in de openlucht: het museum dat 24/7 open is!

Architectuurroute Helmond

Helmond kenmerkt zich door zeer uitlopende architectuur van enkele gerenommeerde architecten. Deze wandelroute van 3,5 km leidt door het centrum. Onderweg zie je onder andere de kubuswoningen (bekend van Rotterdam, maar hier stonden ze eerder!) en Het Speelhuis. Met een opvallend glazen paviljoen in de historische koepelkerk biedt het ruimte aan een modern theater. Route: VisitHelmond 

Architectuur wandeling
Kubuswoningen Helmond

Van Gogh fietsroute

Meesterschilder Vincent van Gogh vond zijn grootste inspiratie in het Brabantse boerenlandschap. Zo ook in de Peel. De route vanuit zijn voormalige woonplaats Nuenen voert 49 kilometer langs vele bezienswaardigheden zoals de Van Gogh mural in Helmond en molen De Vogelenzang in Lieshout, die door Van Gogh diverse keren werd vereeuwigd. 

Van Gogh fietsroute
Molen in Lieshout

Kunstroute Gemert-Bakel.

Fiets langs kunstwerken in de openbare ruimte door de zeven dorpskernen van de gemeente.

Kunstroute Gemert-Bakel

Fietsen langs het tuinpad van…

Treed in de voetsporen van bekende Deurnese kunstenaars tijdens deze fietsroute van 21, 31 of 43 kilometer. De route neemt je mee lang Wim Sonnevelds beroemde ‘Tuinpad van mijn vader’

Langs het tuinpad van...
Tuinpad van mijn vader bij Museum de Wieger in Deurne

Wandelroute Museum & Kasteel

Van klokken gieten tot heksenvervolgingen: ontdek de thema’s van gieten en luiden tot aan het rumoerige verleden van Kasteel Asten tijdens de wandelroute Museum & Kasteel.

Museum & Kasteel wandelroute

Meer inspiratie en tips - voor jouw bezoek aan de Peel